Nova zanimljiva gastro-prica Malog placa i Croatian Design Superstorea

S ciljem promocije malih domacih proizvodjaca i upoznavanja posjetitelja s hrvatskim tradicijskim proizvodima, Mali plac i Croatian Design Superstore udruzuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastro-proizvoda

Iako prvenstveno posvecen hrvatskom dizajnu, Croatian Design Superstore od rujna postaje bogatiji za jedinstvenu gastro-pricu s fokusom na "hranu s izvora", autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode koje pod svojom kapom okuplja Mali plac, poznata mala mobilna trznica lokalnih, organskih proizvoda. Jaka poveznica Malog placa i Croatian Design Superstora proizlazi iz, iako fokusom razlicitih, u osnovi zajednickih nastojanja afirmiranja hrvatskog, autohtonog i originalnog, što ovu suradnju cini tek najavom njihovih daljnjih aktivnosti.

"Trudimo se da posjet Supestoreu zaista bude cjelovito i zanimljivo dizajnersko iskustvo u svakom pogledu, kontinuirano koristeci café kao poligon za nove dizajnerske koncepte i ideje – upravo se zato suradnja s Malim placem cini prirodnim korakom naprijed.”, kaze Ira Payer, kreativna direktorica platforme.

Mali plac ce, za pocetak, u Croatian Design Superstoreu gostovati dvije subote, 17. rujna i 1. listopada, a zdrava nabavka sezonskih namirnica, uz kusanje gastro-delicija domacih OPG-ova, moci ce se obaviti oba dana izmedju 10 i 16 sati. Posjetitelji ce u to vrijeme imati priliku i upoznati se s malim proizvodjacima iz raznih regija Hrvatske te doznati sve sto ih zanima o njihovim proizvodima. Na popisu mnogobrojnih namirnica Malog placa su i delicije koje se ne mogu pronaci na uobicajenim prodajnim mjestima, a koje cete ovom prilikom moci kupiti u CDSS-u. Medju njima su i proizvodi Slow Food Internationala – Peljeski varenik i cesnjak iz Ljubitovice, tradicionalni sir prgice, domace suhe smokve, susene eko-rajcice, besvkasni kruh po staroj recepturi, eko-maline i sirove veganske torte.