Mali piknik na Vranicanijevoj

Gastro-oaza za ljetno osvjezenje u Zagrebu – predahnite na dekicama uz pogled na grad i osvjezite se vocnim i povrtnim koktelima, domacim vinima, sezonskim vocem i drugim delicijama

Spajajuci koncept prirodne i lokalne hrane te jedinstvenog gornjogradskog ambijenta poznata "mobilna trznica" Mali plac s Tavana stvara jednu sasvim novu ljetnu pricu – Mali piknik na Vranicanijevoj. Jednom tjedno Vranicanijeva poljana pretvara se u ugodnu oazu za ljetno osvjezenje Zagrepcana i turista s primamljivim gastro-sadrzajem. Predstavljanje malih lokalnih proizvodjaca i kusanje "hrane s izvora" dobiva potpuno novu dimenziju te se spaja u opustenu, samoposluznu varijantu piknik-druzenja.

Posjetitelji Malog piknika tako se sada mogu jos duze zadrzati u istrazivanju gornjogradskih kutaka i uzivati u zanimljivoj gastro-ponudi u lezernoj atmosferi starogradskog ambijenta. Na Malom pikniku tako je moguce upoznati se s raznolikom gastronomskom ponudom pojedinih regija te zdravim i inovativnim nacinima pripreme svjezih namirnica, ali i predahnuti na dekicama uz pogled na grad i osvjeziti se vocnim i povrtnim koktelima, domacim vinima, sezonskim vocem, organskim sladoledom, kao i uzivati u delicijama poput sirovih torti, kozjeg i kravljeg sira ili pak s nogu prigristi neke od raznovrsnih orasastih plodova.

U fokusu gastronomske ponude Malog piknika su sezonske namirnice organskog porijeka, uzgojene i proizvedene od lokalnih OPG-ova. Mali piknik odrzava se na Gornjem gradu do sredine rujna, svake srijede u popodnevnim satima (17 – 21 h). U slucaju kise ili loseg vremena Mali piknik se otkazuje, a Mali plac seli u Branimir centar. Dogadjanje organizira Mali plac s Tavana, a podrzava Turisticka zajednica Grada Zagreba.