Pasica kasica – mala, ali vazna akcija za napustene njuskice

Predstavljamo prvu u nizu suradnji Pasice kasice i hrvatskih ilustratora

Mala, ali vazna akcija za napustene njuskice pod nazivom Pasica kasica pokrenuta je u prosincu 2016. godine s ciljem pomaganja psima u sklonistima i azilima, ali na ponesto drugaciji nacin. Prvenstveno pozitivnim i kreativnim pristupom, izradom vlastitog sadrzaja i suradnjom s raznim kreativcima, Pasica kasica zeli, uz poticanje udomljavanja, podsjetiti da nama najmanje napustenim psima moze značiti najvise, odnosno da uvijek postoji nacin kako mozemo pomoci.

Tijekom cijele godine Pasica kasica prikuplja donacije namijenjene nizu udruga i volontera, a trenutno ju mozete pronaci na tri lokacije u centru Grada: Mali plac u Branimir centru, Daspas / Tri Frtalja u Tomasicevoj 5 i –Love, Ana. design studio u Dezmanovom prolazu 4.

Pasica kasica kontinuirano pomaze i u trazenju privremenih i stalnih domova za pse iz sklonista te umrezavanju udruga i volontera, a trenutno redovito suradjuje s pet udruga. Takodjer, u suradnji s partnerima Pasica kasica dio od prodaje svakog AromAntique prirodnog proizvoda za pse i malog modnog dodatka iz najnovije Daspas kolekcije proslijedjuje ravno u sape onih kojima to najvise treba.

Prva kampanja u nizu nastala je za Udrugu Indigo u suradnji s fotografom Sanjinom Kastelanom i ilustratorima Ivanom Strukelj (Tratinchica), Tenom Leticom, Ivanom Rubelj (Boubish), Anom Kovacic i Lukom Predragovicem (Maji Studio). Pasica kasica nastavit ce zapocetu suradnju s ilustratorima, a planira i nove suradnje s dizajnerima, fotografima, animatorima i ulicnim umjetnicima. Trenutno s dizajnericom Anom Tevsic Naukovic priprema novu kampanju za pse koji na privremenim smjestajima cekaju svoj stalni dom.

Ako zelite pomoci njuskicama, a ne znate tocno kako, evo dobrog nacina. Sve od srca za napustene sapice kojima to najvise treba mozete ubaciti u Pasicu kasicu:
• svake srijede od 16 do 21 h na Malom placu u Branimir centru (Branimirova 29)
• ponedjeljkom i srijedom od 9 do 15:30 h, utorkom i četvrtkom od 13:30 do 20 h te subotom od 9 do 12 h u Daspas / Tri Frtalja (Tomasiceva 5)
• od utorka do petka od 13 do 20 h te subotom od 10 do 14 h u –Love, Ana. design studio (Dezmanov prolaz 4)

Siroko otvorenih sapa primaju se stare i nove stare zdjelice, ogrlice, vodilice i igracke, dekice, jastuci i pseci kaputici, hrana i nagradice, sredstva protiv nametnika i sve sto moze pomoci. Za volontiranje, setanje, privremeno ili stalno udomljenje mozete pisati Pasici u Inbox na Facebooku ili na e-mail adresu pasicakasica@gmail.com.