Mali Food Hub – novo mjesto povezivanja razlicitih food tema

Od urbanih vrtova i organskog uzgoja do dizajna i fotografije hrane

Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promisljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju – Mali Food Hub.

Rijec je o najnovijem projektu vec dobro poznate mobilne trznice lokalne organske hrane Mali plac / Little Market, pokrenutom u suradnji s Travel & Technology Hubom Gacka 16. Program Malog Food Huba odrzavat ce se jednom mjesecno i bit ce edukativnog karaktera sa sirokim rasponom tema, od prakticnih do kreativnih, s hranom kao zajednickim nazivnikom. Tako ce prosiriti dosadasnji koncept Malog placa ciklusom Malih razgovora i radnji kojima ce na vrlo osoban i neformalan nacin, pruzati prakticne savjete i pokazivati primjere dobre prakse iz prve ruke. To znaci da cete u Malom Food Hubu, uz zdravu nabavku, ovisno o aktualnoj temi moci i popricati s iskusnim vrtlarima, dizajnerima vrtova, permakulturistima, kuharima, nutricionistima, stilistima, fotografima... Moci cete im prenijeti svoja iskustva, postaviti pitanja, zatraziti savjete, otkriti njihove male tajne te zajedno s njima analizirati primjere i sudjelovati u raznim radionicama.

"Zeljeli smo stvoriti mjesto gdje svatko moze doci i zajedno s nama uciti te propitivati o svim temama koje su nam u fokusu. Prilika je to za jos boljim povezivanjem potrosaca i malih proizvodjaca, pojedinaca i kolektiva, kao i za razvijanje povjerenja kroz edukaciju, dobru praksu, zajednistvo i vrijednosti koje su nam svima u interesu." – rekla je Jelena Mikin, organizatorica Malog placa koji stoji iza Malog Food Huba.

Ukratko, u Malom Food Hubu moci cete se osobno i direktno povezati s “majstorima zanata”, suradjivati s njima i podijeliti svoje ideje i znanja o odrzivoj i ekoloski odgovornoj proizvodnji i konzumaciji hrane, kao i o kreativnim aspektima poput dizajniranja, stiliziranja i fotografiranja.

Medju temama Malih razgovora i radnji koji vas ocekuju u Malom Food Hubu u predstojecim mjesecima izdvajaju se: razmjena sjemenja, biljna prehrana, lokalni i organski uzgoj, permakultura, stiliziranje i fotografiranje hrane, urbani vrtovi, food dizajn, dizajn vrtova, samoniklo bilje, kompostiranje, samoodrzivost i ocuvanje bioloske raznolikosti.

Prvo izdanje Malog Food Huba bit ce odrzano u 26. sijecnja 2018. u Gackoj 16, a uz Mali plac, ukljucivat ce i Male razgovore o planiranju vrta, Male radnje sijanja i razmjenu sjemenja.