Nova ukusna suradnja: Kulinarska ljubav na prvi pogled: mali Chef + Mali plac

Kad se udruze mali, kuhaju se velike stvari

 Nakon uspjesnog Malog piknika, poznata mobilna trznica lokalnih organskih proizvoda koja pod svojom kapom okuplja domace OPG-ove, Mali plac, pokrece jos jedan poseban projekt, ovaj put u suradnji s gastro-blogericom Petrom Majdak (mali Chef).

Jednom tjedno u kuhinji Malog placa i pod kuhacom malog Chefa, uz inspirativne gurmanske price o prirodnoj i stvarnoj hrani, stvarat ce se jednako mala, ali prava kulinarska cuda. Ova suradnja tako ce sirom otvoriti vrata u svijet novih-starih receptura u kojima ce glavnu ulogu imati sezonske, prirodno uzgojene namirnice i  tradicionalni proizvodi koji ce pristizati ravno iz ruku lokalnih proizvodjaca.

Cilj ove kulinarske avanture je podsjetiti na obilje koje nam je dostupno u prirodnom okruzenju, osvrnuti paznju na vrijednost lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane, ocuvati stare recepture, kao i domace okuse koji nestaju pod pritiskom industrije i komercijalizacije, potaknuti kupovinu i konzumaciju stvarne hrane te przžiti inspiraciju za pripremu najfinijih kreacija za sretan stol.

"Zelimo pokazati sto sve mozete napraviti u vlastitoj kuhinji s domacim biljnim namirnicama te koliko su raznovrsne i zanimljive mogucnosti koristenja takvih namirnica u svakodnevnoj prehrani. Isto tako, zelimo pokazati da takva vrsta prehrane, osim sto pozitivno utjece na zdravlje ljudi, moze ujedno i usreciti nepca svih ljubitelja dobre hrane. Recepti ce se bazirati na pristupacnim i lako dostupnim domacim namirnicama, a konacni rezultat bit ce hranjivi i ukusni obroci za ciju pripremu necete morati utrositi puno vremena." – opisala je suradnju autorica recepata.

Recepti koji ce se objavljivati na tjednoj razini na blogu malog Chefa (malichef.com) i web stranici Malog placa (mali-plac.org) objedinit ce najbolje od nase tradicionalne i suvremene gastronomije, ozivjeti neke zaboravljene namirnice te nas upoznati sa sirokim mogucnostima upotrebe samoniklog bilja u prehrani. Socivo bogato grahoricama i gusta juha od domacih rajcica odusevit ce sve one vjerne tradiciji, a za poklonike nesto suvremenijeg pristupa mali Chef pripremit ce pecenu ciklu i mrkvu s vinaigretteom od smedjeg maslaca, octa i badema, omlet s lobodom ili rizoto s kaduljom i bundevom. Nece biti iznevjereni ni sladokusci, koje ocekuju brojne prirodne i niskokaloricne slastice i poslastice.