Mali Food Hub #3: Od planiranja i skiciranja vrta do gradnje povisenih vrtnih gredica

Kako dobro isplanirati vrt i napraviti povisene gredice

Trece izdanje Malog Food Huba odrzat ce se u subotu, 24. ozujka od 10 do 14 sati u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a bit ce posveceno planiranju i skiciranju vrta te gradnji povisenih vrtnih gredica. U suradnji s Urbanom vrtlarkom – Andrejom Coh, Mali Food Hub ovoga puta pruzit ce tako svim vrtlarima pocetnicima priliku da nauce kako dobro isplanirati vrt, ali i kako napraviti svoju prvu povisenu gredicu.

Dobar plan vrta je dobar temelj za uspjesan i sretan vrt, bez obzira je li rijec o velikom ili malom, gradskom ili seoskom vrtu. Kako ga najjednostavnije napraviti i na sto sve treba pripaziti? U Malom Food Hubu ovog puta od 12 do 13 sati pricat ce se upravo o planiranju i skiciranju vrta i svih njegovih djelova u skladu s okolinom. Takodjer, u sklopu Malih razgovora moci cete izraditi svoje prve skice vrta te doznati kako napraviti dobar plan sadnje.

Od 13 do 14 sati slijede Male radnje u sklopu kojih ce Urbana vrtlarka pokazati sve faze gradnje dviju povisenih vrtnih gredica. Povisene vrtne gredice učinkovito su i organizirano rjesenje za svaki vrt, a savršene su za uzgoj na manjim parcelama ili nepogodnom tlu. Doslovno se mogu postaviti bilo gdje, lako se veličinom prilagođavaju prostorima i upravo su zato idealan izbor za sve one koji nemaju veliki vrt ili žele uzgajati povrće u gradu.

Svoju zdravu nabavku posjetitelji će uobicajeno moci obaviti od 10 do 14 sati kada će Mali plac ponovno okupiti desetak lokalnih i malih proizvođača koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način. Takodjer, na stolovima Svijet O'Bilja, Slatko moje zeleno i OPG Pereglin nastavlja se razmjena starih sorti raznovrsnog sjemena, a stizu i prve ovogodisnje sadnice.

U Malim razgovorima i radnjama mogu besplatno sudjelovati svi zainteresirani uz prethodne prijave na e-mail info@mali-plac.org.