Vec sest godina okupljamo zanimljive gastro price, predstavljamo male proizvodjace s odrzivom filozofijom, istrazujemo izvor hrane, otkrivamo nove namirnice iz lokalnog uzgoja, povezujemo proizvodjace i kupce bez posrednika, podrzavamo vrijedne inicijative, okupljamo zajednicu “oko stola”, poticemo lokalnu ekonomiju i svaki tjedan iznova sudjelujemo u stvaranju i odrzavanju domace zdrave gastro scene.

U kontinuitetu stvaramo platformu koja na zanimljiv nacin promice vrijednosti lokalnog i tradicijskog uzgoja hrane. S fokusom na autohtone i prirodno uzgojene hrvatske proizvode, Mali plac pod svojom kapom okuplja vise od 500 malih lokalnih proizvodjaca. / We are creating a platform that engagingly promotes values of local and traditional food growing. Focusing on indigenous and organically grown Croatian products, Little Market gathered under its umbrella more than 500 small local farmers and producers.

 

Prirucnik za Zero-waste kupovinu

Osvjesteno kupujte, kuhajte, jedite i zivite; Kada idete u zdravu nabavku, mislite i na okolis! Ponesite svoje platnene torbe i staklenke, recite ne plasticnim vrecicama i ambalazama. Kada god mozete odaberite lokalne i organske proizvode u rinfuzi ili ekoloski prihvatljivijim pakiranjima – staklenkama, kartonskim ambalazama i vrecicama od recikliranog papira (sacuvajte ih i upotrijebite više puta i tek onda – reciklirajte).

Mali piknik na svedski nacin

Najsarmantniji piknik stize na Svedski docek ljeta – „Midsommar“ u subotu 15. lipnja u parku Maksimir.

Mali plac dobio je svoj Mali zero kutak

Mali plac dobio je svoj Mali zero kutak namjenjen svim posjetiteljima koji zele zivjeti s manje platicnog otpada i tako dati svoj mali, ali vazan doprinos ocuvanju okolisa.

Mali plac vraća se u Branimirac

Po novome Mali plac ceka vas svake srijede od 15 do 19 h u Branimir Mingle Mall, na novom starom mjestu!

Kulinarska ljubav na prvi pogled / Culinary Love At First Sight: mali Chef + Mali plac

Kad se udruze mali, kuhaju se velike stvari. Vodimo vas u kuhinju Malog placa u kojoj se pod kuhacom malog Chefa stvaraju jednako mala, ali prava kulinarska cuda. Jednom tjedno donosimo najfinije i najinspirativnije kreacije za sretan stol i jos sretnije vas.

Od urbanih vrtova i organskog uzgoja do dizajna i fotografije hrane – Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promisljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju – Mali Food Hub.

A – Z popis OPG-ova i njihovih proizvoda

Doznajte koji OPG-ovi ovaj tjedan stizu u Branimir Mingle Mall i sto sve donose u svojim kosarama.

Look deep, deep into nature, and then you will understand everything better.

– Albert Einstein