Novosti / News

Novosti koje stizu ravno iz kosara Malog placa / News coming directly from Little Market's baskets

 
 
Mali-plac_branimirac-2.png
1.1 foto Roko Bahat.jpg

Korjenasto 3.jpg

A – Z popis OPG-ova i proizvoda koji vas ocekuju ove srijede na Malom placu

Sto sve ove srijede mozete pronaci na Malom placu u Branimir Mingle Mall, koji vas OPG-ovi ocekuju, sto izdvajamo iz sezonske ponude i koje nove proizvode nikako ne smijete propustiti...

 
ZZ.png

Suradnja sa zero waste klubom Zivot

Platnene vrecice za kupovinu namirnica u rinfuzi koje su pripremile vrijedne ruke zero-waste kluba Zivot stizu u nas Mali zero kutak. Obavite svoju zdravu kupovinu bez plastike i podrzite inicijativu Zero waste Croatia!

 
untitled-59.jpg

Mali plac ima par dobrih ekoloskih ideja za zeleniji Bozic

Razmisljate o svom utjecaju na okolis i tezite odrzivijem zivotu? Super jer vec ovoga Bozica mozete smanjiti svoj ekoloski otisak s nekoliko jednostavnih izbora!

 
sylvie-tittel-743127-unsplash.jpg

Mali plac dobio je svoj Mali zero kutak

Mali plac dobio je svoj Mali zero kutak namjenjen svim posjetiteljima koji zele zivjeti s manje platicnog otpada i tako dati svoj mali, ali vazan doprinos ocuvanju okolisa. Kada idete u zdravu nabavku, mislite i na okolis! Ponesite svoje platnene torbe i staklenke, recite ne plasticnim vrecicama i ambalazama. Kad god mozete odaberite lokalne i organske proizvode u rinfuzi ili ekoloski prihvatljivijim pakiranjima – staklenkama, kartonskim ambalazama, vrecicama ili skaniclima od recikliranog papira (sacuvajte ih i upotrijebite vise puta i tek onda – reciklirajte). Ako pak krenete na Mali plac i zaboravite svoju platnenu torbu, zahvaljujuci Tri frtalja, ovdje ju uvijek mozete nabaviti!

 
Mali Food Hub 5_event.jpg

Kompostirajte kod kuce

Jedan od jednostavnih nacina na koji svatko od nas moze doprinijeti zastiti okolisa i odrzivom razvoju je kucno kompostiranje. Upravo se toj temi posvecuje peto izdanje Malog Food Huba koje ce se odrzati u subotu, 1. prosinca od 11 do 14 sati u Travel&Technology Hubu Gacka 16.

 
5_foto Marija Gašparović.jpg

Mali plac na novim lokacijama u centru grada i Novom Zagrebu

Lokalne organske proizvode od sada možete nabaviti srijedom u Centru Kaptol u Novoj Vesi i petkom u Supernovoj u Buzinu.

 
xxxxxDSC06392_small.jpg

Vrijeme je za najsarmantniju ljetnu (piknik) pricu

Kratki i slatki gastro-predah sakriven od gradske vreve: svakog cetvrtka u kolovozu od 18 d0 23 sata na Vranicanijevoj poljani.

 
7.1_foto Sanjin Kaštelan.jpg

Mali plac na Sensa danu u parku Maksimir

Ove nedjelje pridruzujemo se jako dobrom drustvu! Na 8. Sensa dan u Maksimiru, uz zdravu nabavku na Malom placu, naucite sve o sokovima za energiju i zdravlje na raw food radionici RawSweets by Mihael, osvijestite snagu biljaka uz uvod u fitoterapiju dr. Stribora Markovica, otkrijte važnost kurkume u ajurvedskim receptima za ljepotu i zdravlje Tanje Kraljic Strgacic i poslušajte druga zanimljiva predavanja (a mozete i odvjezbati jogu)!

 
10.1_foto Sanjin Kaštelan.jpg

Mali plac na Story Green danu na Zrinjevcu

Ove godine Dan planeta Zemlje obiljezit cemo u sklopu Story Green dana. Cekamo vas u subotu, 21. travnja na Zrinjevcu, od 10 do 14 sati, s pravim malim obiljem proljetnih okusa! Ne zaboravite svoje platnene torbe za plac, a ukoliko donesete stari papir, plasticne ili staklene boce kuci cete poci sa Storyjevom sadnicom pod rukom.

 
perma.jpg

Uvod u permakulturu na Malom Food Hubu #4

Ako vas zanima permakultura i permakulturni dizajn, Mali Food Hub #4 bit ce posvecen upravo toj temi. Male razgovore o permakulturi vodit ce Bruno Motik, ZMAG-ov permakulturni dizajner koji je svoju diplomu stekao pod mentorstvom poznatog danskog permakulturasa Tonyja Andersena. Osim sto vec godinama vodi tecajeve i radionice, Bruno permakulturu prakticira svakodnevno na svojem imanju u Vukomericu u blizini Recikliranog imanja gdje je sagradio pasivnu solarnu kucu od slame.

 
keksi3.jpg

Nova suradnja s Centrom UNUO

Mali plac je jako sretan što se mu se pridružio i Centar UNUO za kreativno osposobljavanje osoba s invaliditetom. Tako po novome svake srijede na Malom placu možete pronaći njihove, s ljubavlju i pažnjom izrađene, domaće kekse Hookie. Centar UNUO posvećuje se obrazovanju osoba s invaliditetom i svojim radom im pomaže steći kompetencije potrebne za rad u gastronomskom sektoru. Dobrodošli na Mali plac!

 
kyle-ellefson-196125-unsplash.jpg

Urbani vrtovi na trecem Malom Food Hubu

Trece izdanje Malog Food Huba odrzat ce se u subotu, 24. ozujka od 10 do 14 sati u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a bit ce posveceno planiranju i skiciranju vrta te gradnji povisenih vrtnih gredica. U suradnji s Urbanom vrtlarkom – Andrejom Coh, Mali Food Hub ovoga puta pruzit ce tako svim vrtlarima pocetnicima priliku da nauce kako dobro isplanirati vrt, ali i kako napraviti svoju prvu povisenu gredicu.

 
27912525_2114957048520131_1304166447435962808_o.jpg

Mali Food Hub #2: Razmjena sjemena i bioraznolikost

Mali Food Hub #2 odrzat ce se u subotu, 24. veljace, od 10 do 14 sati u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a ovoga puta posvetit ce se velikoj razmjeni sjemenja u suradnji sa ZMAG-om. Odrzat ce se i Mali razgovori o bioraznolikosti i kucnom sjemenarstvu, a nastavit ce se i Male radnje sijanja i sadnje (od 12 do 14 sati).

 
photo-1416879595882-3373a0480b5b.jpg

Prvo izdanje Malog Food Huba

Prvo izdanje programa Malog Food Huba bit ce odrzano u petak 26. sijecnja u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a ukljucivat ce Mali plac i razmjenu sjemenja od 16 do 20 sati te Male razgovore o planiranju sretnog vrta i radnje sijanja od 18 do 19 sati.

 
Mali Food Hub_event cover.png

Mali Food Hub – novo mjesto povezivanja razlicitih food tema

Od urbanih vrtova i organskog uzgoja do dizajna i fotografije hrane – Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promisljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju – Mali Food Hub.

 
CC.png

Journal.hr specijal: Da, ovako izgleda blagdanski vege menu

Woooula! Novu godinu zapocinjemo novom suradnjom koja ce u svaku kuhinju zasigurno donijeti dobru dozu inspiracije i kreativnosti te usreciti mnoge blagavaonske stolove svojim kombinacijama. Za pocetak, otkrivamo recepte za nekoliko jela koja su odigrala glavnu ulogu u nasem blagdanskom vege specijalu za Journal.hr.

 
bb.jpg

Journal.hr specijal: Ljepota ostajanja kod kuce

Hrana nas povezuje s prosloscu, nasim sjecanjima, obitelji, mozda bakom koju nikada nismo ni imali priliku upoznati, prijateljima, a ponekad i nepoznatim ljudima. Povezuje nas s tajanstvenim zemljama koje nikada nismo posjetili, s nasim tijelom i osjetilima. A kad kuhate, znate li sto se dogadja? Postajete kreatorom ljepote… Donosimo cak 9 recepata za sve divote koje je s nasim namirnicama mali Chef kuhao za Journalovu ekipu.

 
aa.jpg

Kulinarska ljubav na prvi pogled / Culinary Love At First Sight: mali Chef + Mali plac

Kad se udruze mali, kuhaju se velike stvari. Vodimo vas u kuhinju Malog placa u kojoj se pod kuhacom malog Chefa stvaraju jednako mala, ali prava kulinarska cuda. Jednom tjedno donosimo najfinije i najinspirativnije kreacije za sretan stol i jos sretnije vas.  / When two Littles join, something's cooking. We take you to Little Market kitchen were Little Chef's wooden spoon creates equally little, but real culinary miracles. Once a week we share with you the tastiest and most inspiring creations for your happy table and happier you. 

 

Novo izdanje sarmantnog Malog piknika / New Edition of Charming Little Picnic

Kratki i slatki gastro-predah sakriven od gradske vreve: svakog cetvrtka u kolovozu od 18 d0 23 sata na Vranicanijevoj poljani/ Short and Sweet Gourmet-break Hidden from City Bustle: Every Thursday in August, 6-11 PM, at Vranyczany Plateau, Upper Town

 

Ljetna pauza u Vintage vrtu / Summer Break at Vintage Garden

Vintage vrt, zajedno s Malim placom u Vintage vrtu, na odmoru je do 21. kolovoza / Vintage Garden, together with Little Market at Vintage Garden, is on vacation till 21 of August

 

Peljeski varenik na talijanskoj Festi od Pitine / Peljesac Varenik at Pitina Feast in Italy

Zahvaljujuci suradnji Slow Fooda i Malog placa, peljeski varenik u srpnju sudjeluje na Slow Food manifestaciji “Festa od Pitine” / Due to cooperation between the Slow Food and Little Market, Peljesac Varenik will be presented at Slow Food Pitina Feast this July

 

Mali plac u Vintage vrtu / Little Market at Vintage Graden

Ljetna berba ponedjeljkom u vrtu Vintage Industrial Bara / Monday's Summer Harvest at Vintage Industrial Bar's Garden

 

Mali plac za Zemlju / Little Market for Planet Earth

Prva domaca trznica koja je odlucila stati na kraj tankim plasticnim vrecicama / First Croatian Farmers’ Market Decided to Ban Lightweight Plastic Bags

 

Hrvatska na Terra Madre Salone del Gusto 2016 / Croatia at Terra Madre Salone del Gusto 2016

Bogatstvo i bioraznolikost hrvatske hrane: Peljeski varenik, cesnjak iz Ljubitovice i sir prgica predstavljaju se u Torinu / Abundance and Biodiversity of Croatian food: Peljesac Varenik, Ljubitovica Garlic and Prgica Cheese Presented in Torino

 

Nova gastro-prica u suradnji s CDSS-om / New Gourmet Story in Collaboration with Croatian Design Superstore

Mali plac i Croatian Design Superstore udruzuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastro-proizvoda / CDSS joins Little Market in a New Project to Present Local, Indigenous Croatian Gourmet-products

 

Piknik na dekicama s pogledom na grad / Picnic on Blankets with the City Panorama View

Gastro-oaza za ljetno osvjezenje u Zagrebu: predahnite na dekicama s pogledom na grad / Gourmet-oasis for Summer Refreshment in Zagreb: Take a Break on Blankets with the City Panorama View

 

Pasica kasica / Doggy Bank

Mala, ali vazna akcije za napustene njuskice / Small But Important Project for Abandoned Animals