Novosti / News

Novosti koje stizu ravno iz kosara Malog placa / News coming directly from Little Market's baskets

 
 
7.1_foto Sanjin Kaštelan.jpg

Mali plac na Sensa danu u parku Maksimir

Ove nedjelje pridruzujemo se jako dobrom drustvu! Na 8. Sensa dan u Maksimiru, uz zdravu nabavku na Malom placu, naucite sve o sokovima za energiju i zdravlje na raw food radionici RawSweets by Mihael, osvijestite snagu biljaka uz uvod u fitoterapiju dr. Stribora Markovica, otkrijte važnost kurkume u ajurvedskim receptima za ljepotu i zdravlje Tanje Kraljic Strgacic i poslušajte druga zanimljiva predavanja (a mozete i odvjezbati jogu)!

 
10.1_foto Sanjin Kaštelan.jpg

Mali plac na Story Green danu na Zrinjevcu

Ove godine Dan planeta Zemlje obiljezit cemo u sklopu Story Green dana. Cekamo vas u subotu, 21. travnja na Zrinjevcu, od 10 do 14 sati, s pravim malim obiljem proljetnih okusa! Ne zaboravite svoje platnene torbe za plac, a ukoliko donesete stari papir, plasticne ili staklene boce kuci cete poci sa Storyjevom sadnicom pod rukom.

 
perma.jpg

Uvod u permakulturu na Malom Food Hubu #4

Ako vas zanima permakultura i permakulturni dizajn, Mali Food Hub #4 bit ce posvecen upravo toj temi. Male razgovore o permakulturi vodit ce Bruno Motik, ZMAG-ov permakulturni dizajner koji je svoju diplomu stekao pod mentorstvom poznatog danskog permakulturasa Tonyja Andersena. Osim sto vec godinama vodi tecajeve i radionice, Bruno permakulturu prakticira svakodnevno na svojem imanju u Vukomericu u blizini Recikliranog imanja gdje je sagradio pasivnu solarnu kucu od slame.

 
keksi3.jpg

Nova suradnja s Centrom UNUO

Mali plac je jako sretan što se mu se pridružio i Centar UNUO za kreativno osposobljavanje osoba s invaliditetom. Tako po novome svake srijede na Malom placu možete pronaći njihove, s ljubavlju i pažnjom izrađene, domaće kekse Hookie. Centar UNUO posvećuje se obrazovanju osoba s invaliditetom i svojim radom im pomaže steći kompetencije potrebne za rad u gastronomskom sektoru. Dobrodošli na Mali plac!

 
kyle-ellefson-196125-unsplash.jpg

Urbani vrtovi na trecem Malom Food Hubu

Treće izdanje Malog Food Huba odrzat ce se u subotu, 24. ozujka od 10 do 14 sati u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a bit ce posveceno planiranju i skiciranju vrta te gradnji povisenih vrtnih gredica. U suradnji s Urbanom vrtlarkom – Andrejom Coh, Mali Food Hub ovoga puta pruzit ce tako svim vrtlarima pocetnicima priliku da nauce kako dobro isplanirati vrt, ali i kako napraviti svoju prvu povisenu gredicu.

 
27912525_2114957048520131_1304166447435962808_o.jpg

Mali Food Hub #2: Razmjena sjemena i bioraznolikost

Mali Food Hub #2 odrzat ce se u subotu, 24. veljace, od 10 do 14 sati u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a ovoga puta posvetit ce se velikoj razmjeni sjemenja u suradnji sa ZMAG-om. Odrzat ce se i Mali razgovori o bioraznolikosti i kucnom sjemenarstvu, a nastavit ce se i Male radnje sijanja i sadnje (od 12 do 14 sati).

 
photo-1416879595882-3373a0480b5b.jpg

Prvo izdanje Malog Food Huba

Prvo izdanje programa Malog Food Huba bit ce odrzano u petak 26. sijecnja u Travel&Technology HUB-u Gacka16, a ukljucivat ce Mali plac i razmjenu sjemenja od 16 do 20 sati te Male razgovore o planiranju sretnog vrta i radnje sijanja od 18 do 19 sati.

 
Mali Food Hub_event cover.png

Mali Food Hub – novo mjesto povezivanja razlicitih food tema

Od urbanih vrtova i organskog uzgoja do dizajna i fotografije hrane – Zagreb je dobio posebno mjesto za razmjenu ideja i znanja za sve one koji promisljaju o hrani, bilo o sadnji, kuhanju ili pak dizajniranju – Mali Food Hub.

 
CC.png

Journal.hr specijal: Da, ovako izgleda blagdanski vege menu

Woooula! Novu godinu zapocinjemo novom suradnjom koja ce u svaku kuhinju zasigurno donijeti dobru dozu inspiracije i kreativnosti te usreciti mnoge blagavaonske stolove svojim kombinacijama. Za pocetak, otkrivamo recepte za nekoliko jela koja su odigrala glavnu ulogu u nasem blagdanskom vege specijalu za Journal.hr.

 
bb.jpg

Journal.hr specijal: Ljepota ostajanja kod kuce

Hrana nas povezuje s prosloscu, nasim sjecanjima, obitelji, mozda bakom koju nikada nismo ni imali priliku upoznati, prijateljima, a ponekad i nepoznatim ljudima. Povezuje nas s tajanstvenim zemljama koje nikada nismo posjetili, s nasim tijelom i osjetilima. A kad kuhate, znate li sto se dogadja? Postajete kreatorom ljepote… Donosimo cak 9 recepata za sve divote koje je s nasim namirnicama mali Chef kuhao za Journalovu ekipu.

 
aa.jpg

Kulinarska ljubav na prvi pogled / Culinary Love At First Sight: mali Chef + Mali plac

Kad se udruze mali, kuhaju se velike stvari. Vodimo vas u kuhinju Malog placa u kojoj se pod kuhacom malog Chefa stvaraju jednako mala, ali prava kulinarska cuda. Jednom tjedno donosimo najfinije i najinspirativnije kreacije za sretan stol i jos sretnije vas.  / When two Littles join, something's cooking. We take you to Little Market kitchen were Little Chef's wooden spoon creates equally little, but real culinary miracles. Once a week we share with you the tastiest and most inspiring creations for your happy table and happier you. 

 

Novo izdanje sarmantnog Malog piknika / New Edition of Charming Little Picnic

Kratki i slatki gastro-predah sakriven od gradske vreve: svakog cetvrtka u kolovozu od 18 d0 23 sata na Vranicanijevoj poljani/ Short and Sweet Gourmet-break Hidden from City Bustle: Every Thursday in August, 6-11 PM, at Vranyczany Plateau, Upper Town

 

Ljetna pauza u Vintage vrtu / Summer Break at Vintage Garden

Vintage vrt, zajedno s Malim placom u Vintage vrtu, na odmoru je do 21. kolovoza / Vintage Garden, together with Little Market at Vintage Garden, is on vacation till 21 of August

 

Peljeski varenik na talijanskoj Festi od PitinePeljesac Varenik at Pitina Feast in Italy

Zahvaljujuci suradnji Slow Fooda i Malog placa, peljeski varenik u srpnju sudjeluje na Slow Food manifestaciji “Festa od Pitine” / Due to cooperation between the Slow Food and Little Market, Peljesac Varenik will be presented at Slow Food Pitina Feast this July

 

Mali plac u Vintage vrtu / Little Market at Vintage Graden

Ljetna berba ponedjeljkom u vrtu Vintage Industrial Bara / Monday's Summer Harvest at Vintage Industrial Bar's Garden

 

Mali plac za Zemlju / Little Market for Planet Earth

Prva domaca trznica koja je odlucila stati na kraj tankim plasticnim vrecicama / First Croatian Farmers’ Market Decided to Ban Lightweight Plastic Bags

 

Hrvatska na Terra Madre Salone del Gusto 2016 / Croatia at Terra Madre Salone del Gusto 2016

Bogatstvo i bioraznolikost hrvatske hrane: Peljeski varenik, cesnjak iz Ljubitovice i sir prgica predstavljaju se u Torinu / Abundance and Biodiversity of Croatian food: Peljesac Varenik, Ljubitovica Garlic and Prgica Cheese Presented in Torino

 

Nova gastro-prica u suradnji s CDSS-om / New Gourmet Story in Collaboration with Croatian Design Superstore

Mali plac i Croatian Design Superstore udruzuju se u novi projekt predstavljanja lokalnih, autohtonih hrvatskih gastro-proizvoda / CDSS joins Little Market in a New Project to Present Local, Indigenous Croatian Gourmet-products

 

Piknik na dekicama s pogledom na grad / Picnic on Blankets with the City Panorama View

Gastro-oaza za ljetno osvjezenje u Zagrebu: predahnite na dekicama s pogledom na grad / Gourmet-oasis for Summer Refreshment in Zagreb: Take a Break on Blankets with the City Panorama View

 

Pasica kasica / Doggy Bank

Mala, ali vazna akcije za napustene njuskice / Small But Important Project for Abandoned Animals