Mali plac s Tavana je tržnica lokalne, organske hrane koja okuplja male proizvođače, a od svog početka puno je više od "placa". To je mjesto susreta, druženja, kušanja, informiranja te razmjene zdrave hrane, ljudskosti i kreativnosti. Osmišljen je kao platforma za povezivanje velikog broja lokalnih proizvođača i vas/nas.

"Želja nam je to povezivanje učiniti zabavnim i kreativnim događanjem te Vas potaknuti da osobno upoznate ljude koji proizvode hranu i iz prve ruke doznate sve o njihovim proizvodima te procesu uzgoja i proizvodnje. Ovdje se odnos temelji na povjerenju." - Jelena Mikin

IMG_8263.jpg

Pitate li se što ustvari jedete, kako je nastao proizvod koji kupujete i od kuda je došla hrana na vašem stolu? Dođite, kušajte, družite se i doznajte o hrani sve što vas zanima. 

"Ideja koja je postala projekt. Projekt koji će, nadamo se, postati pokret." - Jelena Iva Nikolić

Na Malom placu možete pronaći mnogobrojne organske namirnice kao što su svježe voće i povrće, klice, prirodni sokovi, med, proizvodi od industrijske konoplje i aronije, tjestenina s nojevim jajima, maslinovo i bučino ulje, vodeni probiotici, poslastice za kućne ljubimce, prirodna kozmetika i drugo.

Mali plac su osmislile i pokrenule Jelena Iva Nikolić i Jelena Mikin krajem 2012. godine, želeći stvoriti novu, inspirativnu i samoodrživu platformu za predstavljanje lokalne organske hrane. Od tada se razvija i raste prirodnim tempom te se "spušta" s poznatog zagrebačkog Tavana u nove i zanimljive gradske prostore, među kojima su i Cafe u Dvorištu, Potepuh, Cafe Marlene, Caffe bar Jutro, Swanky Mint Hostel, HDLU (Art Jam), Stara bolnica u Vlaškoj (Dan D), Bivša tvornica Katran (Industrija 5reković), Lauba (Tjedan dizajna), Branimir Centar, Super Nova Centar i drugi.

Mali plac se održava pod vedrim nebom i na raznim lokacijama po gradu (i šire). Pratite naše aktualne termine u rubrici EVENTI

Volite i mislite zdravo!

Vaš Mali plac s Tavana

profili j&j.jpg

Jelena Mikin, Jelena Iva Nikolić